Tetoválás – ok, de mit tetováltassak?

Milyen tetoválást? Mit tetováltassak? Mi legyen a következő tetkóm? Mit varrassak??
Szeretnék tetoválást, de nem tudom, hogy milyet, tudnátok segíteni?

Ezeket a kérdéseket napi rendszerességgel halljuk az Invictus Tattooban – és ez így rendben is van!

Sokunkat elfoghat a vágy a tetoválás, a testdíszítés után úgy is, hogy a jelentés, kifejezni vágyott tartalom még nem tiszta számunkra sem, vagy nincs is egyáltalán.

Az esztétikai élmény, vagy az adott hirtelen lehetőség miatt is készül nagyon sok tetoválás, gondoljunk csak a tetováló rendezvényeken emberek tucatjainak ajándékként felvarrt, a helyszínen elnyert mintákra, vagy az újságokból, mintakönyvekből kiválasztott „lemásolt” tetoválásokra, nem is beszélve az internet által ontott tetoválás képek sokaságáról.

A “Mit tetováltassak?” kérdésre őrült nehéz válaszolni, mert nem látunk senki fejébe, nem érezzük amit ő, ugyanakkor vannak általános érvényű tanácsok.

Vegyünk egy konkrét, tényleges választ a „Mit tetováltassak?” kérdésre:

Olyan ábrát ajánlunk, ami:

 • valamilyen módon kötődik hozzád, pl. elveidet, szereteted tárgyát, rajongásodat, szenvedélyedet, vagy bármilyen más érzésedet, élményedet, vágyadat fejezi ki
 • egy fontos emléket örökít meg, amire hosszú távon “emlékeztetni” szeretnéd magad
 • egyszerűen csak tetszik stílusában vagy színvilágában, amit szívesen viselnél magadon

Mit NE tetováltass?

Ez az amit szintén Neked kell eldöntened, nincsenek szabályok!

Elmeséljük viszont, melyek a leggyakrabban megbánt tetoválások, amelyeket Vendégeink takartatni, vagy lézereztetni szeretnének:

 • Kedves (barátnő, barát) neve, a kapcsolat kezdetének dátuma
  (ha megszűnik a kapcsolat, sok feszültséget okozhat a következőnél – hacsak nem azonos a név..)
 • nonfiguratív, jelentés nélküli tetoválás, végtelen jel, elszálló madarak
  (rengeteg ember visel ilyen ábrákat, így a tetoválás egyedi jellege elveszik, valamint az ilyen tetoválások csekély személyes tartalommal bírnak)
 • „divat” feliratok pl: love, hope, family, stay strong, don’t give up stb.
  (ugyanazon okok, mint az előző, nonfiguratív stb. mintáknál, plusz itt még az elhelyezés is közel azonos szokott lenni)

Gondold át mi a célod a tetoválással

A tetováltatás oka többféle lehet, pl. esztétikai, kinyilatkoztatási célú, vagy ezek ötvözete.

Ha esztétikai szempontok alapján tetováltatsz, az is lehet több irányú, pl. tetszik neked egy motívum, amit a testeden szeretnél tudni, de nem érdekel, hogy más látja-e, vagy kifejezetten “titkos” helyre kerül, mert csak neked készült.

A tetoválás az önkifejezés egyik legjobb formája, hiszen szavak, gesztusok nélkül közölhetjük a külvilággal amit szeretnénk. Állást foglalhatunk, megmutathatjuk érzéseinket, gondolatainkat, kifejezhetjük szeretetünket.

Megbánhatod, vagy nem..

A tetoválás alapesetben életed végéig veled lesz (kivéve pl. a Lézeres tetoválás-eltávolítás és/vagy a takarás esetét), ezért célszerű átgondolni a mintát, viszont az életben annyi változó van, hogy lehetetlen évtizedekre előre tervezni. Mindenkinek más, és eltérő mértékben a fontos (gyermek, szülő, kis-, nagy állat stb.) és természetesen egy kis méretű tetoválás is jelenthet nagyon sokat valakinek – a már fent említett nonfiguratív minta, vagy egy végtelen jel is. Az Invictus Tattooban minden tetoválást annak tudatában készítünk, hogy az a viselője számára fontos, nagy jelentőségű.

Tetoválás ötletek, minták keresésére a Google mellett a deviantART oldalt ajánljuk.

Nézzük sorban:

Google oldalon a “Képek” opciót válasszuk ki és már mehet is a tetoválás ötletek, tetoválás képek keresése.

Érdemes a magyar keresőszavak mellett angolul is megpróbálni, ugyanis a találatok száma sokszoros lesz,

Pl.: “főnix tetoválás” helyett “phoenix tattoo”-t beírni. Egyszerűbb fordításokra a Google Fordítóremekül használható.

Nézzük a gyakorlatban, keressünk rá a fent említett főnixre: Találatok ITT

A kereséseknél tetoválásokat, és azok alapjául szolgáló mintákat (grafikákat) szintén találunk. Célszerű a már elkészült alkotásokat csak ötletnek használni, hiszen egyrészt egy másolatot nem jó viselni, másrészt szinte lehetetlen ugyanazt elkészíteni egy másik emberre, több okból is (tetováló egyedi stílusa, a vendég egyedi testformái-, méretei stb.). Válasszuk ezeket az interneten talált képeket csak kiindulási alapnak és így személyre szabott, egyedi tetoválások születhetnek. A legbiztosabb, ha a tetoválónkat kérjük meg, hogy saját tervezésével díszítsen fel minket, hiszen nincs olyan alkotó, aki ugyanazt még egyszer feltetoválná egy másik vendégre is (kivéve a páros-, testvér-, baráti csapat-tetoválásokat)..


DeviantART

Ezen az oldalon grafikus, festő-, tetováló-, stb. művészek munkáiból csemegézhettek, vannak ingyenes, és fizetős letöltési lehetőségek is, rengeteg stílusban.

Nagyon jó ötletadó alapokat találni, amiket az egyéni igényeknek megfelelően személyre szabhatunk.

A keresés itt is nagyon egyszerű, tematikus és gyors, bár némi angol nyelvtudást és/vagy fordítást igényel.

Az Invictus Tattooban arra törekszünk, hogy Vendégeink, Barátaink elégedettek legyenek a tetoválásaikkal minden alkalommal, évek múltán is. Ezért a tetoválás-minta kiválasztásában, tervezésében mindig segítséget nyújtunk azoknak, akik ezt igénylik. Ötleteket is szívesen és gyakran adunk a leendő tetoválásokhoz, tapasztalt tetoválóink gyakorlottan segítenek ebben a sokszor nehéz dologban.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!
Elsődlegesen a személyes egyeztetést javasoljuk, hiszen a szalonban pontosan látjuk az adott területet, elbeszélgethetünk az elképzelésekről.
A hét 6 napján várunk sok szeretettel, ITT találsz meg minket!

Invictus Tattoo Kft. 06 1 370 3505 1042 Budapest, Árpád út 39.