Tetoválás Nyáron?

Nyár vs Tetoválás

Nyári Tetoválás-Tanácsok

A tetoválás folyamata egy horzsoláshoz hasonlítható  felületi sérülést eredményez. Nem érint más szövetet, a tű nem hatol a húsba, stb, tehát nem nyílt sebként tekintünk a friss tetoválásra, ennek ellenére a baktériumok, vírusok távol tartása és a megfelelő sebgyógyulás elősegítése nagyon fontos, hiszen így marad szép és tartós a feltetovált minta. Nyáron több dolgot is figyelembe kell vennünk tetováltatás előtt és után, például hogy a kritikus első napokban ne érje tűző napsugár a friss tetoválást és ne is áztassuk azt ki. A problémák nagy része könnyen áthidalható, az alábbi tanácsok segítenek ebben

Tetoválás nyár

Tetováltathatok Nyáron??

Természetesen, ma már szinte ugyanannyian tetováltatnak a legforróbb évszakban is, mint pl. Ősszel vagy Télen, mindössze kissé hozzá kell szabni az utókezelés folyamatát a meleg, napfényes időjáráshoz. Semmilyen speciális dolog nem szükséges, csak odafigyelésre és néhány trükkre van szükség..

Hogyan védjem a Naptól a friss tetoválást?

A lényeg, hogy a Nap fényét visszaverő anyaggal fedjük le a friss tetoválást, megelőzve ezzel hogy az kiszáradjon, fakuljon, illetve az amúgy is igénybe vett bőrterület extrán felmelegedjen.

A legkézenfekvőbb az lenne, hogy valamilyen ruhadarabbal takarjuk el a tetoválást, ez azonban sokszor nem kivitelezhető és a meleg miatt kényelmetlen lehet.

bandazs2 bandazs1 bandazs3

Jó megoldás, ha fehér (de a fényvisszaverés miatt mindenképpen világos) kötést használunk. Ez azokon a testrészeken a legegyszerűbb, amiket körbetekerhetünk, pl. karok, lábak, nyak.
A sík felületeken ugyanezt ragasztószalagos rögzítéssel érhetjük el.

Önmagához tapadó (mikroszálas, nem ragasztóanyagos) bandázs, vagy fásli, géz is alkalmas a célra, a lényeg, hogy a tetoválást takarjuk és egyben a szellőzését is megoldjuk.

Bármelyik megoldás mellett is döntünk, a bandázs nem helyettesíti a fóliát (vagy folpackkot), ezt alkalmazzuk a tetováló ajánlása szerint!

Fóliázás, kötéscsere a nagy melegben

Válaszd a Tetoválás-Fóliát! Az új módszernek köszönhetően a tetoválás utókezelése egyszerűbbé és biztonságosabbá is vált. A tetoválás elkészülte után egy speciális fóliát ragasztunk a tetovált felületre, amit nem kell cserélni, az alatta lévő felület nem szárad ki, ugyanakkor szellőzik és a vizet, baktériumokat, szennyeződéseket pedig tökéletesen távol tartja. Krémezésre a speciális fóliának köszönhetően nincs szükség, az egyetlen dolog amire oda kell figyelni, hogy 5 nap elteltével óvatosan lehúzzuk a fóliát. Ezután krémezni is lehet vékonyan Bepanthen krémmel vagy testápolóval. Nagyon vékony varréteg alakul csak ki, ami az 5. napon már peregni is kezd.

dermalize

A Tetoválás Fólia főbb tulajdonságai:
– légáteresztő
– vízhatlan
– távol tartja a szennyeződéseket

Bővebben az Új kezelési módszerről

Napozás gyógyulás után

Friss tetoválást természetesen nem szabad napsütésnek kitenni, a túlzott napozást pedig a színek kifakulása miatt legyógyulás után sem ajánlják a tetoválók.

Megfelelő védelem mellett persze elkerülhető a tetoválás elváltozása, erre jó megoldás valamely napvédő készítmény használata. Mi a TattooMED termékeit javasoljuk, ezekből jelenleg 25, 30, illetve 50 faktoros létezik, sőt napozás utáni ápoló krémet is beszerezhetünk a teljes védelem érdekében!

napvédő krém tetoválás

Mit is jelent a faktorszám? Részletes magyarázat ITT!

Víz, áztatás és egyéb behatások

Áztatni továbbra sem szabad a friss tetoválást, ezért lehetőleg ne menjünk vízbe (a tusolás nem tartozik ide) a gyógyulás alatt. Ennek több oka is van, egyrészt a baktériumoktól és más szennyeződésektől is óvnunk kell a sebet, másrészt a felsértett bőr felázásával a mintánk is megváltozhat.
Ha valaki mindenképpen csobbanni akar a friss tetoválással, a lefóliázás segíthet, de nagyon körültekintően kell elvégezni.

10 nappal a tetoválás elkészülte után már nyugodtan fürödhetünk, nem fog kiázni, elfertőződni a bőrünk egy kisebb-nagyobb pancsolástól, mindössze a még varras részek gyorsabban lejönnek..

Viszont ha a tetoválás még friss, (pár napos), mindenképpen ragasszuk le alaposan!

Az általunk használt Tetoválás Fóliával több tetoválónk és vendégünk is fürdött, senkinek sem ázott, vagy vált le a fólia és mivel az vízhatlan, nem eresztette be a medence, tó stb. vizét.
EZT KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE TEGYÉTEK, az utókezelési információkban nem ajánljuk!