Fájdalommentes tetoválás - / Invictus Tattoo Budapest

Fájdalommentes tetoválás

Fájdalommentes tetoválás – lehetséges ez?

Figyelem! Az általunk használt készítmény jelenleg nem elérhető Magyarországon. A pótlásán dolgozunk, így sajnos ez a lehetőség átmenetileg szünetel, megértéseteket köszönjük!


Miért fáj a tetoválás?

Röviden persze azért, mert tűkkel szurkálunk..

Bőrünk 7 rétegből tevődik össze. A hámréteg, azaz a harmadik réteg alá kerül be a festék tetováláskor. Karunk külső oldalain a bőr erősebb, míg a belső részeken, pl. mellkason, háton, nyakon vékonyabb. Emiatt ezeken a területeken fájdalmasabb a tetoválás.

A fájdalomküszöb ugyanakkor egyénenként változó. A szerencsés keveseknek igen magas, ők szinte csak csiklandozásnak érzik a tetoválás folyamatát. A legtöbb embernek alacsony, sőt, van akinek szinte nincs is – így a tetoválás során náluk erőteljesebb fájdalomérzet jelentkezik.

Tetováláskor nem kizárólag a tetoválótű irritálja a bőrt, hanem a folyamatos törlés, a bőrterület feszítése is. Mivel ezek nem nélkülözhetők – a tetoválónak tisztán, festékmentesen kell látnia a területet, és kissé megfeszítenie a bőrt amin dolgozik -, a hatékony fájdalomcsillapítás nagy segítséget jelenthet. 

fajdalommentes tetovalas fajdalomterkep


Az Invictus Tattooban egy speciális krémet használunk a fájdalommentes tetoválás alkalmával, melynek alkalmazása előtt konzultáció szükséges, hiszen egyénenként eltérően allergiás reakció alakulhat ki az érzéstelenítő használatakor. Ennek tünetei – bőrpír és viszketés – csak rövid távú kellemetlenséget okozhatnak ugyan, de befolyásolhatják a tetoválás folyamatát.

A fájdalommentes tetoválás menete:

– a tetoválandó terület teljes megtisztítása
– a krém felvitele
– a krémezett terület letakarása fóliával
– kb. 1 óra várakozás a tetoválás megkezdése előtt

Az 1 órás felszívódási idő után a krém kb. 2-3 órán át hatékony. (egyénenként ez eltérő lehet)

A tetoválás előtt a be nem szívódott krémet le kell törölni, a tetoválandó felületnek ugyanis száraznak kell lennie a minta bőrre történő indigózásához, vagy felrajzolásához. Amíg a minta körvonalai (a kontúr) el nem készültek, nem hordható fel több krém, mert szintén elmaszatolná az indigózott vagy bőrfilccel rajzolt vázlatot.

A tetoválás további szakaszában a felsértett bőrfelületen újra használható a fájdalomcsillapító krém, egészen a munka végeztéig.

Mennyibe kerül a fájdalommentes tetoválás?

20 grammos készítményt használunk, mely 1 nagyobb vagy 2 kisebb tetováláshoz elég, ennek ára: 1500- Ft.

Rendszeres akcióinkat érdemes figyelemmel kísérni a weboldalunkon, illetve Facebook oldalunkon, mert az ingyenes fájdalomcsillapítás is sokszor kedvezményeink között szerepel!

A fájdalomcsillapítót az Invictus Tattoo Recepcióján lehet megvásárolni, a teljes nyitva tartási időben.
A krémet kizárólag a nálunk készülő tetoválásokhoz, a szolgáltatás részeként tudjuk biztosítani.

Figyelem! Az általunk használt készítmény jelenleg nem elérhető Magyarországon. A pótlásán dolgozunk, így sajnos ez a lehetőség átmenetileg szünetel, megértéseteket köszönjük!